Lessen

Wat heeft Be Quick te bieden…

Voor de lestijden, zie de pagina met het rooster. Contributie is terug te vinden op de pagina: Contributie.

Peuter/kleutergymnastiek

Er wordt les gegeven aan peuters vanaf 3 jaar. Het spelen en plezier in het bewegen staan voorop. De les wordt begonnen met een spelletje, daarna volgen bewegingsvormen (meestal op muziek). Hierna zijn oefeningen aan diverse toestellen (bijv. klimrek, ringen, brug, kast, matten, trampoline) aan de beurt met tot slot de afsluiting via een spel. Dit alles is belangrijk voor een goede ontwikkeling van de motoriek en ook voor het aanleren van sociale vaardigheden.

Gymnastiek/turnen

De gymlessen worden gegeven vanaf groep 3. Alle aspecten van de gymnastiek en turnen komen hierbij aan bod. Er wordt gewerkt met toestellen (brug, kast, ringen etc.) en ander materiaal (lange mat, hoepels, ballen etc.), waarbij het spelelement niet wordt vergeten. Deze groepen doen een keer per jaar mee aan de onderlinge wedstrijden van Be Quick en een of twee keer met de recreatieve springwedstrijden.

Selectie turnen

Als leden er qua niveau uitspringen, kunnen zij gevraagd worden voor de selectie. De selectie traint 2 maal per week en traint volgens de landelijke oefenstof (N.T.S). De leden doen mee aan de rayonwedstrijden en kunnen, bij zeer goed presteren, hierna inschrijven voor de landelijke wedstrijden.

Streetdance 7 t/m 11 jaar

De streetdance lessen voor deze leeftijdsgroep worden op een speelse manier gegeven en de muziek wordt hier op afgestemd. In deze les wordt er veel gedanst en plezier gemaakt.

Streetdance 12 jaar en ouder

Bij de streetdance lessen leer je choreografieën van diverse TV clips, Streetdance, Hiphop etc. We gaan werken aan een leuke, uitvoerbare choreografie.

Zumba! (16+ volw.) 

Een leuke swingende les waarin het hele lichaam aan bod komt. Op leuke muziek werk je jezelf lekker in het zweet, verbrand je calorieën en verstevig je je spieren zonder dat je er erg in hebt.

Conditietraining (volw.)

Er wordt ook les gegeven aan volwassenen (dames en heren). Met behulp van muziek wordt er op verschillende manieren en met verschillende materialen stevig aan de conditie gewerkt. Specifieke omschrijvingen van de lestypen volgen binnenkort.

Body fit low impact (volw.)

Laagdrempelige oefeningen waarvan de deelnemer zelf bepaald hoe intensief hij/zij deze uitvoerd. Ideaal voor de sporter die graag aan zijn/haar lichaam wilt werken zonder daarvoor de hele les te hoeven springen.

Body fit medium impact

Deze les hangt qua intensiteit tussen de Dancefit en low impact les in. Op een leuke manier aan je lichaam werken.